• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Rabèn & Sjögren

Rabén och Sjögren är bokförlaget som gav Sverige Astrid Lindgrens böcker, historierna om Alfons Åberg och flera berättelser av Lennart Hellsing. Förlagets utgivning rymmer alla möjliga historier – roliga, sorgliga, läskiga och tröstefulla – och genom årens lopp har man kommit att bli verkliga experter på barn- och ungdomslitteratur.

Rabèn & Sjögren

7 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

7 Produkter

Till toppen av sidan

7 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

7 Produkter

Till toppen av sidan
 

Lång historia av kvalitetslitteratur

Rabén och Sjögren drog igång sin egentliga verksamhet år 1942, men grundades redan året innan av de bägge konsthistorikerna Hans Rabén och Carl-Olof Sjögren. Det dröjde inte länge innan man fick sin första storsäljare i form av Astrid Lindgren, vars berättelser om Pippi Långstrump tidigare refuserats av Bonniers. Lindgren kom till förlaget efter att ha vunnit andra pris i en barnbokstävling, och blev efter det snart utgiven av herrarna Rabén och Sjögren.

Astrid Lindgrens roll på förlaget kom snabbt att bli omfattande, på många sätt. Efter succén med Pippi Långstrump fick hon snart ansvar för hela barnboksutgivningen. Under flera års tid arbetade hon under förmiddagarna med sitt eget skrivande och författarskap, medan tiden efter lunch ägnades åt redaktörsarbete. Bland annat läste hon inskickade manus, och bearbetade antagna författares texter, samtidig som hon också skrev katalogs- och baksidestexter. När hon slutade på Rabén och Sjögren år 1970 hade hon gjort ett betydande intryck på den svenska barn- och ungdomslitteraturen.

1972 publicerade Rabén och Sjögren "God Natt Alfons Åberg" – den första av åtskilliga böcker om buspojken Alfons, och hans piprökande pappa. Denna bokserie har betytt mycket för förlaget eftersom den genom åren blivit en uppskattad succé – fast allra mest har Alfonsböckerna nog betytt för alla de barn och vuxna som läst och älskat dem.

Förutom Astrid Lindgrens olika historier, och böckerna om Alfons, ingår även en rad andra uppskattade böcker och karaktärer i Rabén och Sjögrens portfölj. Böckerna om Krakel Spektakel och Kusin Vitamin, Lilla Spöket Laban, Mamma Mu och Kråkan, Ludde samt svenska översättningarna av J K Rowlings berättelser om Harry Potter är bara några av de moderna klassiker förlaget har på meritlistan.