• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Playmobil

Det som är så roligt med leksaker som just Playmobil är att de aldrig går ur tiden. Nya Playmobilsatser kan med fördel kombineras med äldre delar, konceptet ser likadant ut idag som för 30 år sedan och nya generationer uppskattar det lika mycket som de gamla. Alla älskar Playmobil!

 

Historia

Playmobil började tillverkas år 1974 i det som då var Västtyskland. Plast var dyrt på den tiden och som leksaksproducent valde man därför att satsa sin tillverkning på små leksaker i kvalitetsplast hellre än på stora av sämre kvalitet.

Upphovsmannen till Playmobil, Hans Beck, lade väldigt mycket energi på framställandet av den första figuren. Han ville gynna barns fantastiska fantasiförmåga och avkrävde därför mycket specifika egenskaper hos sin första docka. Den fick inte vara helt stel, så att barn skulle uppleva frustration, men den fick heller inte vara för flexibel då det skulle sätta käppar i hjulet för barnens fantasi. Proportioner och ansiktsdetaljer baserade Beck på hur barns teckningar av människor såg ut och storleken togs fram med avsikt att Playmobildockan skulle passa i ett litet barns hand.

Moderkontoret för Playmobil finns idag i Zirndorf, Tyskland.

Vad kännetecknar Playmobil?

Playmobils signaturfigur är en 7,5 cm hög liten plastmänniska. I begynnelsen kallades den «Klicky». Idag finns det en myriad av olika «Klickys» och ännu fler accessoarer och tillbehör att köpa till dessa. Djur, fordon, hus och utrustning av olika slag är vanliga tillbehör.

Playmobilsystem

I likhet med Lego så säljs Playmobil till stor del med olika teman som t ex skola, zoo, polis och cirkus. Man kan också köpa Playmobildelar separat, men eftersom det är vanligt att Playmobil ges bort i present så är det temapaketen som dominerar. Nya system tas fram hela tiden och de gamla reas ut, så att komma över hyfsat billigt Playmobil är inte svårt.