• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

MONSTER HIGH

Monster High-dockorna är ett gäng häftiga brudar med monsterpåbrå. De är barn eller släktingar till flera kända monster och odjur – som till exempel Frankensteins monster, greve Dracula, zombies eller spöken – men har vanliga intressen och tampas med vardagsproblem och skoltrötthet. Dockornas estetik är unik och uppskattad världen över!

MONSTER HIGH

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Modedockor

Relativt nytt på leksaksmarknaden är Monster High, amerikanska modedockor som introducerades på marknaden år 2010. Under framställningen av dessa dockor lät man sig inspireras av figurer ur skräckfilmer, thrillers, science-fiction och av klassiska skäckkaraktärer. Figurerna skapades av Garrett Sander efter teckningar av illustratörerna Kellee Riley och Glen Hanson.

Monster High accessoarer

Ett framgångsrikt dockkoncept, som Monster High blev på en gång, följs alltid av en mängd accessoarer och idag kan man köpa allt från väskor, nyckelringar, videospel och skrivbordstillbehör. Vidare finns Monster High också på internet i form av en serie, samt som DVD-film och filmkanalen Nockelodeon har gjort flera TV-inslag baserade på Monster High. Givetvis finns det också böcker om Monster High där figurerna i regel framställs som något särskild skräckkaraktärs avkomma.

Dockorna

Monster Highdockorna mäter 27 centimeter och kropparna är tillverkade i ABS-plast medan huvudena är framställda av PVC-plast. Dockorna kommer i varierade färger, allt från spökligt vit till nattsvart, och håren har ofta fler än en färg. Alla dockor har sin unika stil och sina unika kläder och vanliga kroppsattribut är saker som stygn, vargöron, fenor och bandage.

Det fanns nio dockor i originalsläppet av Monster High:

Frankie Stein – Frankensteins dotter
Clawdeen Wolf – Varulvens dotter
Draculaura – Drakulas dotter
Cleo de Nile – En mumies dotter
Deuce Gorgon – Medusas son
Lagoona Blue – Monstret i svarta lagunens dotter
Ghoulia Yelps – En zombies dotter
Abbey Bominable – Yetis dotter
Spectra Vondergeist – Ett spökes dotter

Utöver denna originaluppsättning finns ytterligare ett femtiotal olika karaktärer som i böckerna på olika sätt interagerar med ovan nämnda karaktärer. Monster High påminner på många sätt om Barbie, men istället för att allt är vackert och ljuvligt så är konceptet baserat på skräck.

Tanken med dockorna och deras värld är att uppmuntra till individualitet och att våga stå för, och vara, sig själv, oavsett vad andra tycker om till exempel ens klädstil eller intressen. Man kan därför se Monster High som ett alternativ till exempelvis Barbie eller Bratz, som ibland fått kritik för att vara alldeles för stereotypa. Monster High-dockorna är också unika på så sätt att deras stil tagit inspiration från skräckfilmer och från bland annat gothsubkulturen, något som är mycket ovanligt bland leksaker riktade till flickor.

Är du på jakt efter unika figurer, som uppmanar till individualitet på ett häftigt sätt? Då är Monster High något för dig!