• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Mattel

Amerikanska Mattel är en riktig jätte i leksaksbranschen. Företaget äger idag klassiker som Barbie, Hot Wheels, och Fisher-Price, vilket säger en hel del om dess ställning på marknaden. Nyckeln till Mattels framgångar ligger i kvaliteten på deras produkter – det här är leksaker som man inte tröttnar på i första taget!

Mattel

5 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

5 Produkter

Till toppen av sidan

5 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

5 Produkter

Till toppen av sidan
 

En lång historia av populära produkter

Mattel drog igång sin verksamhet i mitten av 1940-talet och är idag ett av de, i omsättning räknat, 500 största företagen i USA. Bolagets namn är en sammanslagning av namnen på två av grundarna, Harold "Matt" Matson och Elliot Handler.

I slutet av 50-talet lanserades den nu världsberömda dockan Barbie, som är och förblir en av Mattels bäst säljande produkter. Företaget var också tidigt ute med "talande" dockor – 1960 släppte man Chatty Chatty, en dock som "pratade" när man drog i ett snöre i dockans rygg. Idag är detta kanske inte någon jätteimponerade funktion, men 1959 var detta banbrytande, och gav Mattel ett försprång före sina konkurrenter.

Än idag är produktionen av dockor en viktig hörnsten i Mattels verksamhet. Förutom Barbie, vars popularitet knappast har dalat med åren, ingår idag en rad andra dockor och figurer i sortimentet, bland annat de mycket omtyckta Monster High-dockorna. En annan populär produktserie är Polly Pocket-leksakerna, som består av dockor och dockhus i miniatyrformat – små, fantasifulla världar och miljöer som ryms i en byxficka eller en ryggsäck.

Man har också fått tillstånd att producera leksaker baserade på olika Disneylicenser, bland annat Bilar och Flygplan. Mattel säljer även ett flertal Barbieliknande dockor baserade på de olika Disneyprinsessorna.

En annan, mycket populär, produktkategori är brädspel. Mattel släpper regelbundet nya spel, men har redan flera kända sällskapsspel i sortimentet, bland annat Uno och Pictionary. Den i USA mycket populära leksaken "Magic 8-ball" – en stor biljardboll som spår ens framtid och ger råd i olika frågor – bär också Mattels logotyp.