• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Utomhuslek

Att vistas utomhus är viktigt för alla människor, men kanske särskilt för barn. Utomhusleken bjuder nämligen på unika möjligheter att kombinera motion och rörelse med fantasi och skoj. Här på Leksaker.se finner du ett flertal produkter för rolig och utvecklande lek ute i den friska luften!

Utomhuslek

23 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

23 Produkter

Till toppen av sidan

23 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

23 Produkter

Till toppen av sidan
 

Många fördelar med att leka utomhus

Fördelarna med utomhusleken är många. Att röra på kroppen och regelbundet få frisk luft är viktigare än någonsin, i och med att vårt samhälle i så stor utsträckning präglas av stillasittande, även för barn. Att med jämna mellanrum gå ut och leka är ett smidigt, och framförallt väldigt lustfyllt och roligt sätt för dina barn att skapa hälsosamma motionsvanor redan i tidig ålder.

Utomhuslek är också ett utmärkt sätt att lära känna den egna kroppen, och att träna grovmotoriken, oavsett om detta sker med hjälp av till exempel sportredskap som fotbollar, eller andra leksaker. Det viktiga är att man rör sig och har kul! När man leker på gården eller i trädgården stimulerar man också fantasin. Att ta med sig dockorna, leksaksfordonen eller actionfigurerna ut, eller att delta i olika rollekar som till exempel tjuv och polis, främjar påhittigheten och kreativiteten. Detta då barnen gärna hittar på egna sammanhang och "historier" som de medverkar i, när de skojar och stojar ute i det fria. Utomhuslek med kompisar och/eller syskon är också roligt umgänge, som främjar barnens sociala utveckling. De lär sig att fungera i grupp och knyter naturligt nya kontakter – man behöver inte alltid känna varandra som personer för att kunna delta i samma lek, huvudsaken är ju att alla deltagare känner till reglerna. Därmed är utomhusleken ett utmärkt sätt att lära känna nya kompisar!

På sommaren, när solen gassar och steker, kan vissa utomhuslekar som exempelvis vattenkrig också vara härligt svalkande. På vintern, när det är kallt ute, håller man värmen om man rör sig mycket.

Vi på Leksaker.se vill främja lekande under bar himmel. Vi ser nyttan med utomhuslek och köper därför hela tiden in nya produkter som är roliga att använda utomhus!