• Fri frakt över 1000 kr
 • Leverans 1-3 dagar
 • Öppet Köp
 • Bonus på allt
 • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Sällskapsspel

Med roliga sällskapsspel kan hela familjen samlas och ha roligt tillsammans. Här hittar du både frågespel och brädspel som passar utmärkt att spela ihop med barnen. Sällskapsspel är ett utmärkt sätt att kombinera lekande och lärande och spendera mer tid ihop.

Sällskapsspel

13 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 10 av totalt 13 produkter

Till toppen av sidan
 • Cluedo Grab And Go/Travel

  Cluedo-resespel Använd dina detektivförmågor, lös mysteriet och lägg fram en anklagelse - vem gjorde det, med vad och varför? Den detektiv som klarar upp brottet snabbast har vunnit! Det här är det klassiska spelet på ett lite annorlunda sätt - nu anpassat för resa och med en snabb spelomgång. Learn More
  Pris: 115 kr

 • Pris: 115 kr

 • 8 in 1 Games in Metal Box

  Spel 8 i 1 (Fia med knuff, schack, kinaschack, plockepinn, backgammon, solitaire, kvarnspel). 20x20 cm. Learn More
  Pris: 129 kr

 • Pris: 179 kr

 • Cluedo Liars Edition (SE)

  Ibland måste du ljuga för att komma till sanningen. I Cluedo Liars Edition använder spelarna undersökningskort (det finns 6 Lögn-kort och 6 Sannings-kort) för att hjälpa dem ta reda på vem som dödade Dr. Black i herrgården. Spelare väljer ett kort och läser det högt, försöker spela kall och övertyga de andra spelarna om att de talar sanning... även om de inte gör det! Om en spelare misstänker att någon ljuger kan de anklaga spelaren genom att trycka på Lögn-knappen. Blev de påkommen med att ljuga eller berättade de sanningen? Hursomhelst avslöjas ett beviskort och spelarna kommer ett steg närmare att knäcka fallet. När en spelare är redo att göra en anklagelse tittar de hemligt på korten som är placerade inuti kuvertet för att avslöja vem, vad och var. En korrekt anklagelse vinner spelet! Learn More
  Pris: 349 kr

 • Familjespel, Connect 4

  Försök att få 4 i rad samtidigt som du ska förhindra att din motståndare får det. Det låter lätt men det är det inte! Du måste hela tiden tänka strategiskt för att kunna blockera din motståndares drag! För 2 spelare. Learn More
  Pris: 229 kr

 • Familjespel, Monopol Brädspel Classic

  Ett spel för hela familjen som alltid är roligt! Learn More
  Pris: 329 kr

 • Familjespel, Operation Pet Scan

  Hoppsan! Cavity Sams hund, Rex-Ray, har ätit en massa saker som han inte borde ha gjort! Läxor, strumpor, kanintofflor och ett hundben har slunkit ned. Spelaren försöker hjälpa honom att må bättre genom att ta bort dem. Släpp en summer i hundens mun och använd den magnetiska Dog-o-scope för att styra den längs magen - i hopp om att den kommer ut ur svansänden. Men se upp för buzzern! Om summern låter har du tappat den! Om den faller ur hans mage är spelarens tur över. Varje sjukdom som tas bort räknas som en poäng och den som har flest poäng vinner! Learn More
  Pris: 299 kr

 • Jabadabado, Kinaschack

  Kinaschack är ett klassiskt och underhållande brädspel som kan spelas av både barn och vuxna. Detta pastellfärgade kinaschack innehåller 1 spelplan med 60 kulor i 6 olika färger samt en snygg och praktisk tygpåse att förvara kulorna i. Learn More
  Pris: 289 kr

 • Monopol Cheaters Edition (SE)

  Följ reglerna, tänj på dem eller bryt dem helt för att vinna i den här fuskarversionen av Monopol.

  De ovanliga förslagen på spelplanen, korten och i reglerna uppmuntrar spelarna att ta fram sin inre fuskare när de ska köpa, sälja och intrigera. Låtsas slå tärningen, sno lite pengar från banken och strunta i att betala hyra. Fuska och bli belönad, men om du avslöjas får du betala dyrt!

  I den här versionen finns inga hus, bara hotell, och en handboja som ”låser fast” spelare vid spelplanen.

  Learn More
  Pris: 298 kr

13 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 10 av totalt 13 produkter

Till toppen av sidan
 

Populära sällskapsspel

Det finns väldigt många olika sällskapsspel på marknaden och rätt sällskapsspel roar makalöst. Bland tidlösa klassiker finns sällskapsspel som:

Fia med knuff
Trivial Pursuit
Geni
Den försvunna diamanten
Monopol
Cluedo
Alfapet

De flesta spel kräver en relativt jämn deltagargrupp, men det finns också familjespel som fungerar för ett bredare deltagarspektrum.

Kortspel

Kortspel är ett lättillgängligt spel att roa sig med – och det är ju egentligen inte ett spel utan en spelmetod med oändliga möjligheter. Stor som liten kan underhållas kopiöst av diverse kortspel som kan vara allt från helt turbaserade till ganska skicklighetskrävande.

Klassiska kortspel är:

Bridge
Poker
Black Jack
Uno
Svarte Petter

Sällskapsspel för hela familjen

Vill man ha en aktivitet som underhåller hela familjen och samtidigt är stimulerande och utbildande så är sällskapsspel för familjen den ultimata aktiviteten. Det finns till exempel frågespel där frågorna är anpassade efter ålder så att uppdelningen blir rättvis. Minnesspel som Memory och Mastermind är barn ofta väldigt duktiga på vilket är perfekt om man är ensam vuxen med ett barn.

På sällskapsspelens lådor finns det alltid en åldersindikation som anger vilka åldrar spelet i fråga generellt sett lämpar sig för.

När kan barn spela sällskapsspel själva?

Sällskapsspel barn emellan är fantastiskt för deras utveckling då de får lära sig allt från uppriktighet till tålamod och en hel mängd olika saker som det unika spelet bidrar till.

Att barnen kan läsa är en fördel eftersom man i många spel måste kunna läsa saker för varandra, dessutom är det såklart skönt om de själva kan läsa instruktionerna om det uppstår osäkerhet.

Vanligtvis kan barn klara att spela vissa sällskapsspel själva från cirka 8 års ålder, ja till och med ännu yngre om det rör sig om enkla spel som t. ex. Memory eller Fia med knuff.