• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Sällskapsspel

Med roliga sällskapsspel kan hela familjen samlas och ha roligt tillsammans. Här hittar du både frågespel och brädspel som passar utmärkt att spela ihop med barnen. Sällskapsspel är ett utmärkt sätt att kombinera lekande och lärande och spendera mer tid ihop.

Sällskapsspel

39 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 36 av totalt 39 produkter

Till toppen av sidan

39 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 36 av totalt 39 produkter

Till toppen av sidan
 

Populära sällskapsspel

Det finns väldigt många olika sällskapsspel på marknaden och rätt sällskapsspel roar makalöst. Bland tidlösa klassiker finns sällskapsspel som:

Fia med knuff
Trivial Pursuit
Geni
Den försvunna diamanten
Monopol
Cluedo
Alfapet

De flesta spel kräver en relativt jämn deltagargrupp, men det finns också familjespel som fungerar för ett bredare deltagarspektrum.

Kortspel

Kortspel är ett lättillgängligt spel att roa sig med – och det är ju egentligen inte ett spel utan en spelmetod med oändliga möjligheter. Stor som liten kan underhållas kopiöst av diverse kortspel som kan vara allt från helt turbaserade till ganska skicklighetskrävande.

Klassiska kortspel är:

Bridge
Poker
Black Jack
Uno
Svarte Petter

Sällskapsspel för hela familjen

Vill man ha en aktivitet som underhåller hela familjen och samtidigt är stimulerande och utbildande så är sällskapsspel för familjen den ultimata aktiviteten. Det finns till exempel frågespel där frågorna är anpassade efter ålder så att uppdelningen blir rättvis. Minnesspel som Memory och Mastermind är barn ofta väldigt duktiga på vilket är perfekt om man är ensam vuxen med ett barn.

På sällskapsspelens lådor finns det alltid en åldersindikation som anger vilka åldrar spelet i fråga generellt sett lämpar sig för.

När kan barn spela sällskapsspel själva?

Sällskapsspel barn emellan är fantastiskt för deras utveckling då de får lära sig allt från uppriktighet till tålamod och en hel mängd olika saker som det unika spelet bidrar till.

Att barnen kan läsa är en fördel eftersom man i många spel måste kunna läsa saker för varandra, dessutom är det såklart skönt om de själva kan läsa instruktionerna om det uppstår osäkerhet.

Vanligtvis kan barn klara att spela vissa sällskapsspel själva från cirka 8 års ålder, ja till och med ännu yngre om det rör sig om enkla spel som t. ex. Memory eller Fia med knuff.