• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Spel & Pussel

Att lägga pussel eller spela spel är långt ifrån bara simpla tidsfördriv för tråkiga dagar – spel och pussel är utvecklande på flera sätt! Vi på Leksaker.se har flera olika spel och utmanande pussel, för alla åldrar. Kul för hela familjen, tycker vi på Leksaker.se!

Spel & Pussel

27 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

27 Produkter

Till toppen av sidan

27 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

27 Produkter

Till toppen av sidan
 

Leksak för alla åldrar

Det första mötet de flesta människor har med pussel inträffar väldigt tidigt. Vem har inte lagt utskurna figurer försedda med platsploppar i utsvarvade hål på en träplatta? Unga som gamla lägger pussel, och det finns mängder av olika svårighetsgrader.

Problemlösning

Pussel är spel som testar och tränar människans uppfinningsrikedom och associationsförmåga, alla har mycket att vinna på att lägga ett pussel då och då, framför allt barn. Pusslet går ut på att man letar fram bitar som passar i varandra tills bitarna är slut och pusselbilden färdigställd. Ett pussel kan ha allt från en enda pusselbit till många tusen. Pussel kategoriseras som leksak, som renodlad underhållning, men faktum är att varje pussel är ett problem som man löser endast med hjälp sin egen logik. För att lyckas lösa ett pussel så måste man ha en förmåga att känna igen mönster och skapa viss ordning – dessa egenskaper utvecklar man om man lägger mycket pussel. Dessutom är tillfredsställelsen enorm när man sitter med sitt färdiglagda pussel – man har fått lösa ett problem!

Det första pusslet

Det första pusslet skapades under 1700-talets mitt. Det var den brittiske kartmakaren John Spilsbury som när han skar ut en karta fäst på en träskiva som ett inslag i sin geografiundervisning som skapade det som anses vara världens första pussel.

Olika typer av pussel

När man talar om pussel så är det oftast dessa ur trä eller papp utskurna pussel vi åsyftar, men det finns även många andra typer av pussel att roa sig med.

Mekaniska pussel – som t ex Rubiks kub
Konstruktionspussel och byggsatser
Tetris
Anagram
Glidpussel

Motivet intresserar

När det handlar om att få sina barn intresserade av pussel så är det viktigt att man ger dem pussel på deras nivå, är det för svårt tappar de intresset redan innan det kommer. Att köpa pussel med motiv som barnet gillar hjälper att väcka intresse och har barnet fallenhet för att pussla så kommer det självmant att vilja lägga fler och fler.

Pussel och spel är inte bara väldigt roliga att syssla med – det är till exempel väldigt tillfredsställande att blicka ut över ett färdiglagt pussel man ägnat lång tid åt att försöka lösa, eller gå segrande ur en utmanande spelomgång. Det är också väldigt sociala aktiviteter, som man med fördel gör tillsammans. Att man måste vara minst två personer för att kunna spela spel är ju självklart, men även pussel går snabbare och är roligare om man är flera som hjälps åt. Pussel och spel ger med andra ord tillfälle för dig att umgås och knyta an till ditt/dina barn, samtidigt som de lär sig samarbeta. Pussel och spel tränar också barnens finmotorik, logiska tänkande och känsla för form och färg.

Pussel och spel med olika teman kan också vara allmänbildande och vidga ditt/dina barns vyer! Med spelens och pusslens hjälp kan de lära sig mer om sin omvärld, om djur och natur, geografi och olika platser. Här på Leksaker.se hittar du pussel och spel för olika åldrar och målgrupper.