• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Rita, Måla & Pyssla

Att rita, måla och pyssla är för många bland det roligaste som finnas. Att få upptäcka och hitta på, samtidigt som man får använda händer och fingrar till att skapa fina kreationer, är otroligt stimulerande. Detta gäller människor i alla åldrar, från bäbisar till pensionärer. Länge leve kreativiteten!

Rita, Måla & Pyssla

11 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

11 Produkter

Till toppen av sidan

11 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

11 Produkter

Till toppen av sidan
 

Kul, nyttigt och användbart

Det finns många fördelar med att rita, måla och pyssla. Oavsett om man gör det flera gånger i veckan, eller bara någon gång ibland, är det ofta väldigt roligt att sätta sig ned med ett blankt ark och penna eller pensel och se ett konstverk växa fram. Människan har ett medfött behov av att få uttrycka sig på olika sätt, och att få pyssla och måla är ett utmärkt sätt att tillfredsställa detta behov. Det stimulerar även fantasin och påhittigheten, och fingerfärdigheten blir bättre av att man som liten får tillfälle att rita, måla och pyssla. Det är pilligt och roligt, och koordinationen mellan hand och öga tränas. Med andra ord är det på en och samma gång både väldigt roligt och utvecklande för så att säga både kropp och "själ"!

Det är också väldigt socialt att pyssla i grupp, eller måla tillsammans med övriga familjemedlemmar. Det är ett ypperligt tillfälle att peppa varandra och byta idéer och inspiration – eller bara samlas för småprat och samkväm medan man ritar, målar och pysslar.

Ens färdiga verk kan även ha konkret nyttovärde. Till exempel kan ju teckningar och konstverk pryda kylskåp eller ramas in och sättas upp på väggen – ett minne för livet. Det som produceras under pysselsessioner kan i vissa fall också användas till konkreta syften. Pärlarmband och andra smycken kan man ju bära, till vardags, till fest eller på dagis och i skolan, och pärlplattor kan till exempel strykas och göras till grytunderlägg. Många föräldrar och mor- och farföräldrar uppskattar också att få teckningar och konstverk i present.

Här på Leksaker.se hittar du allt som behövs för att du skall kunna börja rita, måla och pyssla, redan idag!