• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Radiostyrt

Radiostyrda fordon är superkul! Kör race, gör tricks och stunt, bemästra terrängen – att köra RC är aldrig tråkigt. Nu för tiden ryms mer än bara bilar i denna kategori, och modellerna är många och varierade. På Leksaker.se hittar du flera roliga radiostyrda produkter som kan användas såväl inne som utomhus!

Radiostyrt

4 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

4 Produkter

Till toppen av sidan

4 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

4 Produkter

Till toppen av sidan
 

En uppskattad leksak för stor som liten

Vem har inte upplevt lyckan över att leka med en radiostyrd leksak? Ofta har föräldrar lika roligt med barnens radiostyrda leksaker som barnen själva har, det finns något fantastiskt i att få ett objekt att flytta på sig utan att röra vid det.

Idag finns det en myriad av olika radiostyrda leksaker, allt från enkla, sladdförsedda leksaker som är perfekt för mindre barn, till avancerade flygdon avsedda för avsevärt högre åldrar, ja till och med vuxna.

Barn kan börja leka med radiostyrt tidigt, från 2-3 års ålder, men till en början är det bäst med översyn från ett större barn eller en vuxen.

Vad är radiostyrning?

Radiostyrda leksaker drivs med radiostyrning, föga otippat med tanke på namnet, dvs. radiosignaler som skickas från en enhet till en annan. När det gäller leksaker så består dessa enheter vanligtvis av själva leksaken – en radiostyrd bil, helikopter eller ett litet plyschdjur – och den handhållna sändaren man styr med.

Radiostyrning används inte enbart till leksaker, även om det är en mycket uppskattad genre, utan är också vanligt i industriverksamhet, inom militären och i vetenskaplig forskning. Rymdsonder och satelliter är exempel på avancerad radiostyrning.

Olika radiostyrda leksaker

Bland radiostyrda leksaker finns det mycket att välja bland och såväl pris som kvalitet kan skilja sig enormt mycket åt. Bland de vanligaste radiostyrda leksakerna finns:

Radiostyrda båtar
Radiostyrda bilar
Radiostyrda motorcyklar
Radiostyrda helikoptrar
Radiostyrda flygplan
Radiostyrda robotar

Det senaste på marknaden av radiostyrt är små handenheter som fästes som ett armband runt handleden, oftast styr de små bilar och är mycket populära bland små barn. Utöver alla radiostyrda fordon, som sannerligen dominerar den radiostyrda avdelningen, så finns också annat radiostyrt som t ex små djur och så kallade Air Hogs – ett svävande klot som när den stöter emot en yta studsar vidare.

Att köra radiostyrt är både kul och fartfyllt. Vi strävar efter att bygga ett sortiment av RC-fordon som håller hög kvalitet, drar lite batteri och tål många timmars lek. Om vi skall sia om framtiden så tror vi att RC-världen kommer att se mer och mer av de typer av produkter som blivit populära på senare år, det vill säga radiostyrda leksaker som inte nödvändigtvis är bilar eller andra fordon, utan robotar och liknande. Vi på Leksaker.se följer noggrant utvecklingen inom radiostyrt och RC, och utökar vårt sortiment med jämna mellanrum.