• Fri Frakt (600) kr
 • Leverans 1-2 dagar
 • Öppet Köp
 • Bonus på allt
 • Behöver du hjälp? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Dockor

Dockan är den absolut äldsta leksakstypen, som följt människan under hela hennes historia. Vi för detta arv vidare genom ett brett utbud av söta och roliga dockor. Här finns något för alla stilar, smaker och plånboksstorlekar.

Dockor

36 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 10 av totalt 36 produkter

Till toppen av sidan
 • Disney Frozen 2, Doll And Extra Fashion Anna

  I Disneys Frozen 2 testas Annas oöverträffad optimism och uthållighet på en resa långt hemifrån. Learn More
  Pris: 349 kr

 • Disney Frozen 2, Light Up Fashion Doll Anna

  I Disneys Frozen 2 testas Annas oöverträffade optimism och uthållighet. Hon måste lära sig att vara stark även om det känns omöjligt och ändå göra rätt sak i en omöjlig situation. Learn More
  Pris: 349 kr

 • Disney Frozen 2, Non Feature Castle

  Nu kan barnen leka Frost var som helst med det ihopfällbara "Fold and Go" Arendal-slottet! Learn More
  Pris: 1 199 kr

 • Disney Princess Shimmer Fashion Doll Rapunzel

  Rapunzel har blivit räddad från sitt rum högst upp i tornet. Ikväll är hon redo för en stor gala och träffa alla sina vänner igen och vara med sin drömprins. Learn More
  Pris: 239 kr

 • Anna baddocka med anka, 36 cm

  Anna baddocka med anka, 36 cm Learn More
  Pris: 285 kr

 • Baby Born, First Love 26 cm

  BABY born® Första Kärlek är en liten älskling för de allra minsta. Den kramvänliga 26 cm långa dockan med den mjuka kroppen, söt sparkdräkt och det extremt lätta huvudet kan också läggas i vaggan hos spädbarnet. Babyn kan undersöka mössan med det trekantiga mönstret och ankan på sparkdräkten. Skallran inne i dockan uppmuntrar babyn att undersöka den och så har ljudet också en lugnande effekt. Det är ingen fara, om babyn skulle bita lite i en arm eller ben eller slickar lite på dockans ansikte – dockan kan nämligen handtvättas på 30 gr Learn More
  Pris: 275 kr

 • Baby Born, Interaktiv docka, Syster

  1 Resension(er)
  Den här storasyster-dockan har långt ljust hår som du kan borsta och göra fina uppsättningar med. Borste och tre hårspännen ingår. Dockan är tänkt att se lite äldre ut än en vanlig bebisdocka men är i samma storlek vilket gör att alla kläder kommer att passa båda dockorna. BABY born® storasyster är uttrycksfull och kan till och med gråta. I paketet medföljer dessutom två tofsar, en sportflaska och två vänskapshalsband. Learn More
  Pris: 799 kr

 • Baby Born, Lilla syster Sjöjungfru

  Baby Born, Lilla syster sjöjungfru Learn More
  Pris: 699 kr

 • Baby Born, Little Boy 36 cm

  ”Åh lille du, varför kastade du din sked övergolvet?” Även om den lilla pojken övar sig duktigt med sin kaninformade tallrik och sked, kan han ännu inte äta själv. Ibland får det honom att gråta lite. Men så får han tag på sin sked, och så är allt glömt igen. De som dricker mycket, behöver använda blöjan eller pottan mera. Han älskar att göra babygymnastik i sin blå sparkdräkt, som ger honom mycket plats till rörelse. Mamma eller pappa lyfter upp hans armar, rör hans ben eller vrider på hans huvud. Efter den lilla gymnastiktimmen får den lille med den mjuka kroppen lov att plaska runt i badkaret innan det är dags att gå i säng. Han sluter sina bruna ögon och drömmer om den spännande dagen han haft. BABY born Soft Touch Little Boy, 36 cm. Innehåller: 1 potta, 1 tygblöja, 1 flaska, 1 tallrik samt sked, 1 napp och 1 födelsebevis. Från 3 år. Learn More
  Pris: 589 kr

 • Baby Born, Soft Touch Brother 43 cm

  En sådan liten fräckis! Brorsan har stulit sin systers hårborste igen, trots att han har sin egen till att frisera det rufsiga håret. Men vem kan motstå hans finurliga ansikte med de bruna ögonen, som bara är fulla med bus. Pojken med den mjuka kroppen är alltid i gång: hans rörliga knä och de snygga skorna för honom precis dit han vill – och stoppar bara för att dricka av sin flaska. Han föredrar att bära jeans med en vit t-shirt med ett tryck av den roliga hunden Bello. Kepsen sitter naturligtvis bak och fram. Det kan vara svårt att övertala honom till att ta av kepsen, och ibland börjar han till och med att gråta. Men allt blir bra igen, när han får lov att bada i poolen med sina syskon. Från 3 år. Learn More
  Pris: 895 kr

36 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 10 av totalt 36 produkter

Till toppen av sidan
 

En tidlös klassiker

De första dockorna som skapades tror man var avsedda för rituella handlingar och man har funnit gamla kvarlämningar av människoavbilder i lera – lerdockor – på de flesta kontinenter.

Den första dokumenterade dockleken är från antikens Grekland, cirka 100 e.Kr. Sedan dess har dockor använts i såväl lekar som ritualer och inte minst som konst.

I modern historia började leksaksdockor att tillverkas i Tyskland på 1400-talet och i och med industrialiseringen tog produktionen fart. Under 1900-talet blev det populärt att samla på dockor.

Små barn älskar att leka med dockor. Vanligast är det att intresset för dockor vaknar i 2-årsåldern och sedan kan det fortsätta under flera år, det händer att barn som närmar sig tonåren fortfarande tycker om att då och då leka med dockor.

I början av barnets dockintresse är det i regel störst för babydockor och kramdockor, medan lite större barn ofta helst leker med Barbie-dockor, Bratzdockor, actiondockor eller dylika varianter.

Olika typer av dockor

Det finns såklart många olika typer av dockor, allt från exklusiva porslinsdockor som inte är till för lek, till massproducerade plastdockor i varierad storlek, form och färg.

Bland olika typer av dockor som barn idag gärna leker med finns:

Babydockor
Barbiedockor
Bratzdockor
Dockskåpsdockor
Ryska dockor
Kramdockor
Klippdockor
Actiondockor

Det finns ett oändligt utbud av olika typer av dockor, med olika funktioner, storlek, form och kvalitet. Det finns garanterat dockor för alla smaker, plånböcker och preferenser.

Docktillbehör

Varje docka har sina tillbehör; actiondockor, Barbiedockor och babydockor har en uppsjö accessoarer som man kan välja att köpa till – eller inte. Det finns dockvagnar, -kläder, -skötselprylar, -attribut, -vapen, osv, osv. Barn brukar själva fastna för en viss sorts docka, kanske en Batmandocka, en gullig babydocka med kissförmåga, eller en särskild sjöjungfrubarbie – därefter kan man anpassa de accessoarer man köper till.