• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Byggklossar

Byggklossen är leksaksklassikern som är lika simpel som genialisk. Med olikfärgade och -formade klossar kan ditt barn – oavsett ålder – skapa egna världar och kreationer som förgyller leken. Höga torn, hagar till leksaksdjur, städer och hus till actionfigurer, garage till leksaksbilarna – klossarna låter dig bygga precis vad du vill!

Byggklossar

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Släpp lös fantasin

Med få undantag är byggklossarna minimalistiska leksaker, utan krusiduller eller små detaljer. De är nästan alltid för stora för att kunna sväljas av småbarn, och små nog att enkelt kunna läggas undan när leken är slut. Avsaknaden av detaljer gör också att barnet kan projicera vad de vill att klossen ska vara, och en byggkloss kan enkelt bli en dörr, en vägg, en bit väg eller ett fönster i den fantasifulla skapelsen.

Med andra ord stimuleras barnets egen kreativitet, och man slipper den "låsning" som till exempel en detaljrik docka eller actionfigur för med sig. Många av byggklossarna i vårt sortiment är målade i skarpa färger. Detta är bra för mindre barns kognitiva utveckling, då det övar färgigenkänningen, samtidigt som det underlättar leken för barn med funktionsnedsättningar i form av exempelvis nedsatt syn.

Byggklossarna kan även med fördel kombineras med de andra leksakerna i barnkammaren. Tillsammans med andra, eller helt på egen hand, kan barnet bygga upp olika miljöer åt sina andra leksaker. Även detta stimulerar fantasin, och öppnar för många timmar av rolig och utvecklande lek. På marknaden idag finns det även hela set med klossar, där vissa delar och pjäser har tydligare utformning än andra – till exempel träd, tak, dörrar eller fönster. Det finns är dock att man friskt kan blanda byggklossar av olika tillverkare, och mixa sådana med motiv med mer avskalade klossar.

Vi har redan ett stort utbud av byggklossar i sortimentet, men köper hela tiden in nya produkter. Bokmärk gärna denna sida gör regelbundna återbesök!