• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Recept- & faktaböcker

Barn är, som vi alla vet, nyfikna och vetgiriga av naturen. Därför är det en bra idé att låta dem bejaka sin medfödda nyfikenhet med faktaböckerna i den här kategorin! Här hittar du också receptböcker, skrivna speciellt för barn. Med dessas hjälp blir matlagningen superkul!

Recept- & faktaböcker

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Utvecklande med fakta och matlagning

En vanlig missuppfattning är att faktaböcker är något för större barn, och/eller för tonåringar, och att de allra flesta ungar helt enkelt inte mäktar med hela faktaböcker. Detta kunde inte vara mer fel – barn är naturligt nyfikna och vill ofta inget hellre än att lära sig mer om hur världen fungerar. Det hela är en fråga om paketering och tilltal. Långrandig facklitteratur skriven för vuxna kommer mycket riktigt tråka ut dina kids, men faktaböcker som författats med just barn i åtanke kommer bara sannolikt få rakt motsatt effekt!

För att göra det enkelt för dig som förälder har vi därför samlat flera välskrivna och intressanta faktaböcker i den här sidan. Här finns böcker på många olika ämnen, och vår målsättning är att ha något för alla barn, oavsett specialintresse! I den här kategorin hittar du också recept- och kokböcker för hela familjen.

Att laga mat tillsammans är både kul och givande. Dels är det trevligt att umgås i köket, dels så lär du barnen – genom att låta dem vara delaktiga i matlagningsprocessen – värdet i saker som god kökshygien, balanserad kost och säker användning av köksredskap. Genom att låta barnen själva vara med och laga maten så blir måltiderna förknippade med något kul och konstruktivt, snarare än tvång och befallningar. Barn som är väldigt konservativa när det kommer till mat kan också få sina kulinariska vyer vidgade om de får vara med och laga den mat som senare serveras. Då känns det mer som en rolig lek och mindre som ett måste eller en order.