• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Pekböcker

Köp pekböcker till ditt barn, och väck litteraturintresset till liv redan under barnets första levnadsår! VI har många bra titlar att välja mellan. Att läsa med ditt barn är både mysigt och kul, och bygger upp barnens ordförråd. Handla redan idag!

Pekböcker

11 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

11 Produkter

Till toppen av sidan

11 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

11 Produkter

Till toppen av sidan
 

Ge ditt barn en god start

Pekböcker är böcker för de allra minsta. De rymmer ofta väldigt lite text – sällan mer än något enstaka ord per sida – men desto fler bilder, vilket såklart är lättare för ett litet barn, som ännu inte kan läsa, att ta till sig. Det finns sällan någon egentlig handling i pekböcker, utan oftast är böckerna uppdelade efter olika teman, som djur, toalettbesök, fordon och så vidare. I den typiska pekboken tas en sida upp av en fras eller ett ord som föräldern kan läsa, och en illustration av något slag. Sedan kan den vuxne – eller barnet – peka på bilden, så att bildmotivet kopplas till det upplästa ordet. Det är härifrån pekböcker fått sitt namn.

Vissa pekböcker kommer även med små finesser. Till exempel kan det vara luckor som går att öppna, sidor utsmyckade med olika tyger och textilier som ditt barn kan känna på, eller ljuduppspelningsfunktioner. Detta gör läsandet ännu mera interaktivt, och leder förhoppningsvis till att ditt barn förknippar läsning med något roligt och lekfullt. Att sitta och sjunga eller härma olika ljudläten är ofta mycket uppskattat bland småbarn, och att få sitta i knäet på den läsande vuxne är både mysigt och tryggt. Det är också ett perfekt sätt att slappna av inför sänggående.

Precis som med lite mer avancerad barnlitteratur öppnar pekböcker dörrarna till språket. Då pekböcker riktar sig till de allra minsta underlättar de under en av de viktigaste faserna i barnets språkliga utveckling, det vill säga när det först lär sig prata. Illustrationerna och färgerna stimulerar också den kognitiva utvecklingen, och barnet lär sig lättare känna igen mönster, färger och olika former och objekt.