• Fri Frakt (600) kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Behöver du hjälp? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Ljudböcker & Musik

Ljudböcker är ett mysigt och roligt sätt att ta del av berättelser. Ta med ljudboken på resan eller lyssna inne på rummet. På den här sidan finns många spännande historier att välja mellan, inte sällan upplästa av rutinerade röstskådisar och proffs!

Ljudböcker & Musik

3 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

3 Produkter

Till toppen av sidan

3 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

3 Produkter

Till toppen av sidan
 

Lyssna på favoritböckerna

Ljudböcker är inspelade berättelser, ofta upplästa av en (röst-)skådespelare eller författaren själv. Ibland förekommer bakgrundsljud, såsom ljudeffekter eller musik. I till exempel ljudböckerna baserade på Astrid Lindgrens älskade historier är det inte alls ovanligt att de kända visorna är med på skivan. Det händer också att vissa partier i en berättelse dramatiseras i ljudboken, men det allra vanligaste är att historien läses upp rakt upp och ned.

På sätt och vis är ljudböckerna äldre än de vanliga böckerna – ja, till och med äldre än skriften i sig. Innan det fanns ett skriftspråk var det nämligen såhär historier och berättelser spreds mellan människor – genom att de berättades muntligt och/eller gestaltades på olika sätt. Även när folk väl började skriva ned legender, myter och sagor fortsatte man med det muntliga berättandet – skillnaden mot idag är ju såklart att vi har ännu nyare teknik som öppnar ytterligare dörrar.

Många barn tycker om att lyssna på ljudbok, och det är lätt att förstå. Det är väldigt mysigt att lyssna på en skiva med en inspelad uppläsning av en berättelse – kanske som avslappning inför sömnen, som tidsfördriv under resan, eller som sällskap när det ska ritas eller målas. Oavsett sammanhang är det mycket behagligt, och här på Leksaker.se hittar du många roliga och spännande ljudböcker som dina barn kan njuta av. Både barn och vuxna kan sjunga med i sångerna på skivan – i sig en mycket trevlig aktivitet. Vi har rysliga, skojiga, sorgliga, rafflande och underhållande ljudböcker om resor till andra världar, intressanta personer, häftiga prylar och snälla djur.