• Fri Frakt (600) kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Behöver du hjälp? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Barnböcker

Att läsa är både kul och utvecklande, och i Sverige har vi en stark tradition av barnböcker. Här på Leksaker.se hittar du flera klassiska barnböcker, från några av våra främsta barnboksförfattare. Handla barnböcker hos oss och låt ditt barn upptäcka litteraturens fantastiska värld!

Barnböcker

47 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 36 av totalt 47 produkter

Till toppen av sidan

47 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

Visar 36 av totalt 47 produkter

Till toppen av sidan
 

Litteraturen underlättar kommunikation och bildning

Läsning är bra för ditt barn, av flera skäl. Dels är det väldigt roligt att läsa – i barnböckernas fantastiska historier kan man uppleva äventyr, spänning, roliga upptåg och lära känna färgstarka karaktärer som Pippi Långstrump, Kapten Krok eller Krakel Spektakel. Dels är läsning väldigt nyttigt för ditt barn. Det stimulerar den språkliga utvecklingen och tränar upp ordförrådet. Böcker som utspelar sig förr i tiden, eller i andra delar av världen, ger också en ökad omvärldsorientering och allmänbildning. Att sitta i knäet när mamma eller pappa läser är även ett sätt för barnet att få närhet, och ett sätt att knyta an.

Barn med föräldrar som läser för dem får också ett intresse för litteratur som håller i sig. Detta ger fördelar senare i livet. Människor med stort ordförråd har lättare att formulera sig, och sätta ord på sina känslor och funderingar. Dessutom kan de enklare ta till sig svårare texter och mer invecklade resonemang. Barn som läser mycket hemma får också lättare att läsa i skolan.

Hos oss på Leksaker.se hittar du flera roliga, välskrivna och spännande barnböcker. Vårt mål är att barnbokskategorin skall kännas lika komplett och varierad som våra andra produktkategorier, samtidigt som vi inte tummar på kvalitetskravet. Vi köper med andra ord bara in böcker som håller en viss verkshöjd och som vi vet är roliga och spännande att läsa. Eftersom vi i Sverige har en lång och god tradition av just barnböcker har vi många goda inhemska titlar att välja mellan. För dig som kund innebär det att du kommer kunna hitta många klassiker – kanske titlar som du läste som liten?