• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Batterier

Eldrivna leksaker och produkter är jättetråkiga utan batterier, eller om dessa tar slut. Därför kan du hos oss köpa billiga batterivarianter av alla möjliga slag, för alla tänkbara behov. Passa på att utnyttja vårt fasta fraktpris när du handlar hos oss!

Batterier

2 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

2 Produkter

Till toppen av sidan

2 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

2 Produkter

Till toppen av sidan
 

Välj mellan många varianter och storlekar

Det elektriska batteriet är äldre än man kan tro. Tidiga, mycket primitiva modeller, sägs ha konstruerats redan under antiken, men den första (någorlunda) moderna varianten brukar sägas vara Alessandro Voltas stapel, som stod färdig år 1800. Denna mackapär bestod av ett flertal seriekopplade celler, som faktiskt lyckades föra ström. På den här tiden fanns inga elektriska apparater som det gör idag, och Voltas experiment handlade mindre om att förse till exempel klockor eller lampor med ström, utan mer om att bevisa att elektricitet inte var begränsad till djurdelar (som man trodde vid 1700-talets slut). Men Voltas uppfinning blev ändå historiskt viktig, för utan det hade man antagligen inte vidareutvecklat batterierna på det sätt man gjorde, vilket så småningom ledde till uppfinnandet av de små metallbitar som vi idag tänker på när vi parar om batterier. Volta gav för övrigt namn åt måttenheten "volt".

Idag finns det en rad olika batterityper på marknaden. I vardagssammanhang är de vanligaste sorterna – undantaget de i våra bilar, förstås – sådana som tillverkas av kvicksilver eller litium. Alkaliska batterier är också mycket vanliga. Varianter av brunsten förekommer också. De allra flesta batterier av idag är tänkta att brukas till energin tar slut, varpå de släng, men på senare år har laddningsbara sorter blivit allt vanligare, inte minst av miljöskäl. Dessa placeras i en laddare som stoppas in i vägguttag, och laddas med ström på så sätt.