• Fri Frakt (600) kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Behöver du hjälp? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

LEGO Technic

Med Lego Technic kan du bygga riktiga maskiner! Konstruera detaljerade modeller av verkliga fordon, eller skapa helt egna uppfinningar med praktiska användningsområden. Lego Technic släpper loss ingenjören i dig, och främjar det logiska tänkandet, kreativiteten och det tekniska kunnandet! Roligt och utmanande för såväl vuxna som lite större barn!

LEGO Technic

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Skapa imponerande modeller och egna uppfinningar

Lego Technic är en produktserie som i åratal utgjort en av grundpelarna i Legos produktutbud. De första modellerna lanserades redan i slutet av 1970-talet, men Lego Technic är omåttligt poppis än idag, och det kommer hela tiden nya modeller och lösningar. Byggsatserna är mer avancerade än vanligt lego, och här har lekaspekten tonats ned till förmån för byggandet och de tekniska lösningarna. Detta innebär att dessa produkter är utmärkt för barn och ungdomar som är nyfikna på, eller redan intresserade av, teknik och ingenjörskonst.

Lego Technic låter dig nämligen sätta ihop naturtrogna modeller av riktiga fordon och uppfinningar. Där vanligt Lego till största delen bygger på principen att plastbitar sammanfogas på olika sätt rymmer Lego Technic-seten även andra komponenter och delar, som till exempel kugghjul, gummiband och pneumatik.

Vissa byggsatser innehåller till och med elektriska delar, som till exempel batterier, och det blir allt vanligare med komponenter som möjliggör radiostyrning. Detta innebär att dessa Technicprodukter är helt perfekta för de som dels uppskattar själva byggandet av modeller och/eller Lego, men även älskar att köra radiostyrda bilar och andra fordon. Det är också oerhört stimulerande att testköra en skapelser och se att de faktiskt fungerar i praktiken!

Precis som med de klassiska legobitarna är möjligheterna oändliga med Technic. Att följa de medföljande instruktionshäftena och manualerna är ju trots allt helt valfritt – om man vill kan man ju bygga vad som helst med sina klossar och komponenter. Detta innebär en total frihet att konstruera egna mackapärer och modeller, vilket verkligen främjar kreativiteten och det tekniska kunnandet. På internet kryllar det av filmer och webbsidor där Technicfantaster visar upp sina uppfinningar och kreationer.