• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

LEGO Duplo

För de minsta barnen väntar många skojiga timmar med Lego Duplo. Dessa klossar är enklare att hantera och leka med än vanliga legobitar, och det finns ingen risk för att de skall sväljas och fasta i halsen. Fokus ligger på starka färger och roliga figurer – ditt barn kommer älska Lego Duplo!

LEGO Duplo

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan
 

En tidlös klassiker

Duplo är en variant av danska Lego, framtaget för att passa yngre barn i åldrarna mellan 2-6 år. De stora klossarna är dubbelt så stora som de klassiska Legobitarna, men det finurliga är att de två olika varianterna kan kombineras. Legoduplo introducerades på marknaden år 1969 och har sedan dess varit ett pedagogiskt och underhållande inslag i de flesta barns första år.

Duploprodukter

Det finns idag mängder av olika Duplosystem att köpa, och alla går att blanda med varandra. Små barn lär sig koncentration och tålamod, samt får tillfredsställelsen av att bygga och förstöra. Man kan återbygga sina Duplokreationer gång på gång, vilket också är stimulerande för det lilla barnet som älskar upprepning.

Duplo kommer i många olika teman och kategorier. Ett mycket populärt tema är (livet på) bondgården. Här kan man till exempel bygga ihop egna lador och hagar till djuren, eller leka fritt med kossorna, hästarna, grisarna och fåren. Ett mycket bra sätt att låta ditt barn bekanta sig med, och lära sig namnen på, olika typer av djur.

Andra storsäljare är de kungliga slotten. Det finns flera olika slott att välja på, från de rosa prinsesslotten till riddarborgen. De många leksaksfordonen – som tågen, bilarna och planen – är väldigt roliga att köra fram och tillbaka, och utöver alla dessa olika teman finns det även set med mer generella Duplobitar. På senare år har det även kommit Duplosatser och klossar baserade på andra kända licenser och populärkulturella karaktärer, som till exempel Batman, Jake och Piraterna och Disneys Bilar.

Det finns många olika teman på Duplos system:

Bondgård
Flygplan
Prinsessor
Affär
Stall
Jake (och piraterna)
Fantasidjur
Fordon av olika slag
Cirkus
Safari
M.fl.

Man kan givetvis också köpa bara klossar för att komplettera sin samling.

Trygga lekar

Duplo är särskilt framtaget med det lilla barnet i åtanke och säkerhetsstandarden är maximal. Man använder endast kvalitetsplast som håller generation efter generation och Duploklossarna klickar alltid i varandra med otvungen lätthet.

En leksak att växa med

Barn utvecklas massor hela tiden under sina första levnadsår och även om Duplo ser likadant ut när barnet leker med det som 2-åring som när det är 6 år så ser barnet hela tiden nya möjligheter i klossarna.

Vuxna brukar tycka att konstruktionslekar är roliga, vi bygger gärna sandslott med barnen på stranden om somrarna och är det någon lek vi faktiskt roas av hemma så är det just lekar med Lego och Duplo. Skapande är lika tillfredsställande för stor som liten och med Legoduplo är det lekande lätt!

Vår erfarenhet är att Duplo är lätt att komma igång med, men svårt att lägga ifrån sig. Precis som med vanliga legobitar är variationsmöjligheterna oändliga.