• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

LEGO

Danska företaget Lego behöver knappast någon närmare introduktion – det senaste halvseklet har de berömda bitarna och figurerna kommit att bli moderna barnkammarklassiker som de flesta känner till. Bygg precis vad som helst, och låt leken ta vilka vändningar du vill! Bara fantasin sätter gränser och med Lego är möjligheterna oändliga!

LEGO

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan
 

En tidlös klassiker

Ända sedan år 1949, då Lego togs fram av den uppfinningsrike dansken Godtfried Kirk Christiansen, så har Lego haft en självklar plats i de flesta barns leksakssamlingar. Lego är alltså små leksaksklossar i plast som går att fästa i varandra med hjälp av små ploppar och hål som passar varandra alldeles perfekt. Från början tillverkades bara fristående klossar, men sedan 1955 säljs även Legosystem med tillhörande byggbeskrivningar och de saker man inte kan bygga av Lego idag finns inte.

Till skillnad från många piratkopior håller äkta Lego fantastisk kvalitet – många barn ärver sina föräldrars redan många årtionden gamla Legoklossar – och de är fortfarande efter så många år i perfekt skick.

Nytt Lego går att blanda med gammalt, designen är densamma idag som för 60 år sedan – även om variationen är långt mycket rikare idag.

Främjar barns utveckling

Lego är inte bara roligt, det är också nyttigt för barns utveckling eftersom man får träna på en rad viktiga egenskaper som tålamod, koncentration, fingerfärdighet och att arbeta mot ett specifikt mål. Barn som får leka mycket med Lego har större förutsättningar att bli effektiva och fingerfärdiga problemlösare som vuxna.

Lego för alla smaker

Idag är utbudet av Lego enormt och det finns Legosystem för alla smaker. Från att ha varit mer inriktat på pojkar, även om flickor också alltid roats av Lego, så producerar Lego idag också mängder av Legosystem med traditionellt mer flickiga teman i färger som rosa och lila. Viss kontrovers har följt denna utveckling, men intresset för produkterna är enormt.

Legos sortiment är idag så pass stort att man delat upp det i flera kategorier. Här på Leksaker.se har vi gjort samma sak, och olika Legokategorier har hos oss fått egna produktsidor. Detta för att du som kund lättare skall kunna hitta till rätt i vårt stora utbud.

Roligt för stora som små

Basic utgör basutbudet, och är de bitar som de flesta tänker på när man pratar om dessa leksaker. Duplo och Basic riktar sig till mindre barn, och dessa klossar och figurer är något större än de i basutbudet. Dessa är svårare att svälja och lättare att hantera för mindre barn. Technic är tvärtom mycket mer avancerade byggsatser, som syftar till att skapa fungerande mackapärer, ibland till och med elektriska komponenter. Häftiga Bionicle betonar action och äventyr, medan Cityserien kretsar kring livet i storstaden. Dessa är bara några av alla varianter som finns på marknaden – med Lego är lekmöjligheterna oändliga!

Många föräldrar vill gärna leka med sina barn, men har inte alltid det engagemang för lekarna som krävs. Så är dock inte fallet med Lego, som roar gamla lika mycket som unga. Att förenas med sina barn över legobyggen är ovärderliga stunder som gynnar relationen samtidigt som både förälder och barn njuter av leken. Välkommen till Legos underbara värld!