• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Hama

Hos Leksaker.se kan du köpa Hamas pedagogiska och roliga produkter – pärlor och pärlplattor för olika åldrar och smaker. Timmar av kreativt skoj väntar – skapa vackra pärlmosaiker efter eget huvud, eller utgå från färdiga motiv. Superkul för såväl stor som liten.

Hama

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan

1 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

1 Produkter

Till toppen av sidan
 

En hel värld av pärlor

Danska företaget Hama grundades redan i början av 1960-talet, och kom snart att ge sig i kast med produktion och försäljning så kallade "rörpärlor", det vill säga olikfärgade pärlor formade som små, korta rör. Dessa kunde man sätta fast på plastplattor fulla av piggar, och det hela blev snabbt en stor succé. Idag finns flera olika storlekar av pärlor, bland annat Mini-, Midi- och Maximodellerna, men även varianterna Stick Mosaik, Miss Hama och Maxi Stick.

Idén bakom pärlplattorna är lika enkel som genialisk – användaren bygger egna mosaikbilder med hjälp av små pärlor som placeras i grupp och tillsammans skapar en större bild. Friheten är med andra ord total, och det är bara att låta kreativiteten flöda fritt.

Detta är bra för barns kreativa utveckling, och då pärlorna är små och själva processen ganska pillig övar pärlplattorna även upp barnens finmotoriska förmågor. Att sitta i grupp och lägga varsin pärlplatta är också en väldigt trevlig umgängesform för såväl vuxna som barn.

Hamas pärlor går att köpa i burkar, eller i set. Seten är inte sällan baserade på något tema, till exempel rymden eller pirater, eller något licenserat varumärke (som exempelvis Disneys Bilar eller Hello Kitty). I sten medföljer ofta motivark som visar hur man skall gå tillväga för att lägga ett visst mönster, men man kan naturligtvis använda de medföljande pärlorna och kvadratiska plattorna till att skapa vilka bilder man vill. Det går också att köpa inspirationsböcker med förslag på motiv.

Hama har delat upp sitt sortiment för olika åldersgrupper. För mindre barn, som ännu kanske har lite svårt med finmotoriken och riskerar att svälja de minsta pärlorna, finns större varianter; ett slags knappar som trycks fast på brädet. Dessa är svårare att svälja, och enklare att leka med. De rörformade pärlorna finns också i olika storlek och omkrets, så oavsett ålder kan du och dina barn hitta Hamaprodukter som passar just er.

Släpp lös fantasin, redan idag – köp pärlor och pärlplattor från Hama!