• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Furby

Furby är tillbaka på allvar, och hos oss på Leksaker.se kan du köpa furbies i olika färger och mönster. Lyssna på när din gosiga robotvän pratar på sitt hemspråk "furbish", eller lär den att tala engelska. En modern klassiker har just gjort comeback!

Furby

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Världens första hushållsavsedda robot

Furby är en eldriven liten robotleksak med utseendet av en storögd hamster eller uggleliknande väsen. Inför julen 1998 var Furby helt ny på marknaden och en av årets mest eftertraktade leksaker att få i julklapp. I över två år såldes enorma mängder av små Furbys, totalt 40 miljoner stycken. Furbys tal översattes till hela 24 olika språk och framgångarna var monumentala. År 2005 släpptes den uppdaterade Furbyn, som hade egenskaper som röstigenkänning och mer avancerade ansiktsrörelser. Nästa stora uppdatering skedde år 2012 då man lanserade Furbys i hela 12 olika färger och efterföljande år kom ytterligare nya färger ute på marknaden.

Varianter på Furby

Variationer av den klassiska Furbyn släpptes snart efter de första stora framgångarna. Man gjorde en Furby Baby som var mindre i storlek och hade gällare röst. Sedan kom klassiska figurer i Furbyversion, som t ex «Gizmo» från Gremlins och «Yoda» från Star Wars.

Furby från 2012 och 2013 har en egen iOS och Androidapp – Furby BOOM – med vilken man kan sätta personlig prägel på sin lilla robot.

Språkutveckling

En ny Furby talar oförståeligt, men går sakta men säkert över till att använda riktiga ord och meningar, poängen är att den ska påminna om hur det är för ett barn att lära sig tala.

En kompis

En Furby är en vän för livet, som älskar mänskligt sällskap och umgänge. Det är en robot med fluffig päls, en gullig krabat med stort hjärta som bara väntar på att få flytta in hos dig och din familj!

En annan häftig funktion med Furbys är att de över tiden utvecklar en egen personlighet. Det innebär att du kan uppfostra och "forma" din docka precis som du vill och känner för. Prata med den, lek med den, ge den beröm när det uppför sig ordentligt, och se hur den formas in till sin egen individ. Med tiden kan de också lära sig att prata engelska, vilket ger ditt barn ett ypperligt tillfälle att öva på att prata detta språk. Furbys gillar även att dansa och busa, och att lyssna på musik.

Att som litet barn ha en liten Furby som följeslagare kan upplevas som en trygghet. Man har en kompis som hela tiden är närvarande och redo att interagera med en.

Givetvis är en Furby inte på något sätt ett substitut för riktiga vänner och verkliga människors närvaro, men många barn mår bra av att ha låtsaskompisar och Furby är en som både syns och känns. Att Furbyn är gullig och talar sött gör att man snabbt fattar tycke för den lilla filuren.