• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Emil i Lönneberga

"Du käre lille snickerbo, här kommer jag igen". Så där brukar det låta när Emil i Lönneberga är i farten. Emil, den lille envise och vilde pojken, skapades av Astrid Lindgren och den första boken såg dagens ljus 1963. Idag hör Emil i Lönneberga till några av Astrid Lindgrens mest populära och mest lästa verk.

Emil i Lönneberga

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

En rad litterära mästerverk

När Emil i Lönneberga introducerades år 1963 blev det stor succé. Boken om envisa Emil blev populär över hela landet och det dröjde inte länge förrän även andra länder fick ta del av vår lille pojke från sekelskiftet. Bara tre år efter den första debutboken om Emil i Lönneberga kom nästa – Nya hyss av Emil i Lönneberga. Förutom de härliga barnböckerna tog det inte så lång tid innan Emil i Lönneberga även började synas på film.

Emil bor i Sverige under sent 1800-tal och början på 1900-talet. Emil och hans familj bor i Lönneberga på gården Katthult i Småland. Förutom Emil finns även hans syster Ida, hans mamma Alma, pappa Anton och drängen Alfred med i berättelsen. Emil ställer ständigt till med hyss vilket upprör pappa Anton något fasligt. Dock är Emil en snäll pojke innerst inne. Några kända melodier från Emil i Lönneberga som de flesta barnen känner till är "Idas sommarvisa" och "Du käre lille snickerbo". Astrid Lindgrens egen far, Samuel August, var stormförtjust i Emil. Astrid Lindgren har själv berättat att hennes pappa August förmodligen var ungefär en likadan pojke som Emil, fast han gjorde nog inte fullt så många hyss.

I vårt sortiment hittar du mängder av produkter med Emil i Lönneberga. Trots att Emil är en gammal klassiker är den lille pojken än idag lika populär bland barn i alla åldrar. Här kan du köpa de klassiska böckerna, de roliga filmerna och mycket mer. Det är roligt för barn att ta del av Emil i Lönneberga eftersom berättelserna om Emil även är lärorika och handlar om en tid för längesedan.