• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Danspil

Spelen från danska Danspil är kul för hela familjen! Sätt er ned och umgås och skratta med någon av Danspils många klassiker – att spela spel är inte bara roligt utan utvecklar också barnens samarbetsförmåga, logiska tänkande och självförtroende!

Danspil

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Bäddat för roliga spelkvällar

Danska speltillverkaren Danspil (ibland stavas namnet "Dan-spil") är en av de större aktörerna på den nordiska spelmarknaden, och har hållit igång ett bra tag. Sedan några år tillbaka är företaget dotterbolag till Norstar. Danspils produkter är mycket omtyckta och populära, vilket till stor del kan tillskrivas kombinationen "enkla regler + roliga spelkoncept".

Bland alla spel från Danspil så är nog "Sverigespelet" det mest populära här i Sverige. Det är både roligt och enkelt att lära sig, samtidigt som det har en direkt bildande effekt på barnen (föreslagen ålder är 8 år och uppåt). Spelarnas uppgift är nämligen att svara på frågor om Sveriges geografi, historia, kultur och samhällsliv. Spelplanen består av en Sverigekarta och målet är att besöka ett visst antal orter i Sverige, och sedan ta sig hem igen. Ett kul spel för både barn och vuxna!

En annan storsäljare från Danspil är "Stratego", en strategispelklassiker förlagt till tiden för Napoleonkrigen. Här tar de två spelarna kontroll över varsin armé, och måste med hjälp av strategi, taktik, list och mod besegra sin motståndare. Spelet kan beskrivas som en kombination av schack och poker, i och med att spelet innehåller såväl taktik som en hel del bluffande.

Utöver spel som Sverigespelet och Stratego har Danspil/Dan-spil också en hel del klassiker på repertoaren, bland annat tidlösa "Råttfällan", Schack och den moderna klassikern Kalaha. Titlar som dessa är inte bara givna succéer bland spelare i alla åldrar, utan även måsten i varje respektabel spelhylla eller -låda.

På Leksaker.se har vi allt som behövs för en lyckad spelkväll!