• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-2 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

BRIO

Leksaksföretaget Brio är en barnkammarklassiker på många sätt. Mängder med barn har lekt med deras klassiska träleksaker, och inte minst Brios leksaksjärnväg och -tåg älskas av barn i alla åldrar, från 1½-99 år. Vi på Leksaker.se är stolta över att ha dessa klassiker i vårt sortiment!

BRIO
 

En klassiker i Sverige

Brio började sin verksamhet redan i slutet av 1800-talet, men drog inte igång någon leksaksproduktion förrän 1902. Under 1900-talets första hälft var leksaker en produktgrupp av många i företagets sortiment, men sedan 1960-talet sysslar man uteslutande med leksaker. År 2013 såldes Brio till brittiska Britax, för att år 2015 säljas till tyska Ravensburger.

Brios produktion delas numera upp i fyra kategorier:

Leksaker – To play
Barnvagnar – To go
Bilbarnstolar – To go
Möbler – To be

Flera av företagets produkter har blivit odödliga, och roat flera generationer av barn. Brio har bland annat många pedagogiska och säkra leksaker för de allra minsta barnen – inte sällan i starka, kontrasterande färger som tränar barnens färgseende. De flesta barn i Sverige har nog någon gång, antingen hemma, på förskolan eller hos dagmamma, testat att leka med Brios klassiskt röda "lära-gå-vagn".

En annan omtyckt Brioprodukt är den mycket roliga träjärnvägen, som kanske utgör deras mest populära produktserie. Trärälsen läggs enkelt efter eget tycke och smak, och man kan lätt haka samman de olika rälssträckorna på samma sätt som man sätter ihop bitar i ett pussel. Rälsen kan med andra ord ändras för varje gång man leker, och vagnarna som kör utmed den sätts samman till ett tåg med hjälp av magneter i ändarna.

I sortimentet finns även utmanande och skojiga labyrintspel, samt köksleksaker. I den sistnämnda kategorin finner man träugnar och låtsasspisar, brödkavlar, bakset och kockkläder! För lite större barn har Brio även lekverktyg i den så kallade Builderserien, som förutom verktygen också består av pedagogiska muttrar och träplattor. Med hjälp av dessa kan barnen låta kreativiteten flöda fritt och bygga sina egna leksaker. Dels får barnen träna upp sitt logiska tänkande och sin skaparförmåga, dels får de – när bygget väl är klart – en ny leksak att leka med. Man kan antingen bygga färdiga satser, eller använda delarna helt efter eget huvud. I likhet med rälsen till träjärnvägen är det bara fantasin som sätter gränser.

Leksaker

Brio leksaker står för solid, svensk kvalitet. Även om Brio bytt ägare så tar man fortfarande bara fram leksaker som följer ett pedagogiskt syfte och består till största del naturliga beståndsdelar – Brio är framför allt känt för sina träleksaker. Kvaliteten kompromisar man inte med.

Många klassiska Brioleksaker minns vi själva från vår egen barndom, det är leksaker som aldrig går ur tiden. Eventuellt kan designen ha moderniseras en gnutta då och då, men klassiker är klassiker. Vem känner inte till Brios gåvagn? Brios tågbana? Eller de tidlösa träskallrorna med en liten bjällra i? Dessa leksaker säljs än med stor framgång.

Vill man ge bort en gåva till ett barn som barnet kommer att kunna leka med länge, länge, utan oro för att den ska gå sönder – och som barnet en dag kommer att kunna ge vidare till sina egna barn – då är Brio leksaker ett säkert kort.

Barnvagnar

En barnvagn är ett välbehövligt hjälpredskap under tiden man har småbarn och kraven på barnvagnars funktion och säkerhet har ökat enormt det senaste decenniet. Brio har hela tiden legat i framkant vad gäller barnvagnar och flera av de populäraste modellerna säljs över hela världen. I Brios sortiment av barnvagnar finns såväl liggvagnar som sittvagnar och kombivagnar, samt sulkyvagnar.