• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Billigt Lego

Du som är på jakt efter Lego till bra pris har kommit till rätt ställe, för här på leksaker.se svämmar det över av just billigt Lego. Eftersom Lego är så populärt som leksakskoncept, och samtidigt ett pedagogiskt verktyg som absolut bör främjas bland barn, så känner vi att det är viktigt att erbjuda billigt Lego i vårt. Alla föräldrar ska ha råd att förse sina barn med Lego.

Billigt Lego
 

En tidlös klassiker

Danska Lego är ett av de mest klassiska och ikoniska leksakskoncept genom alla tider. Dessa färgglada byggklossar som aldrig vare sig slits ut eller går sönder och som ärvs från generation till generation. Man kan än idag komplettera gamla legoklossar från flera årtionden tillbaka med alldeles nya, legobitarna ser likadana ut idag som de gjorde från allra första början – även om utbudet har ökat explosionsartat de senaste åren.

Lego för alla preferenser

Både flickor och pojkar har roats av Lego ända sedan detta oerhört uppskattade leksakskoncept introducerades på marknaden. Från början gjordes Lego i klara, könsneutrala färger som röd, grön, bå och gul, men idag finns det Lego med inriktning på alla barns favoritområden. Det finns särskilt Lego framtaget för flickor och särskilt Lego för pojkar – dessutom finns det givetvis Lego som inte riktar sig åt ett visst kön specifikt och inget barn, pojke eller flicka, är någonsin tvunget att hålla sig inom några specifika ramar.

En av de saker som gör Lego så fantastiskt är just det att man är fri att skapa vad man vill av sina legobitar. Vill man bygga sitt Lego helt enligt instruktionerna så är man fri att så göra, men man är också fri att bygga sitt Lego på fri hand och skapa saker ur sin egna fantasi. Legoklossarna kan användas om och om och om igen.

Pedagogiskt

Lego är inte bara roligt och stimulerande för barn att leka med, det är en lek som utvecklar bl.a:

Fingerfärdighet och finmotorik
Fantasi
Tålamod
Instruktionstydning
Målinriktat arbete

Alla dessa färdigheter är oerhört användbara inför såväl kommande skolstudier som vuxenlivet som följer därefter. Det bästa av allt är såklart att man har så makalöst roligt under tiden! Hur många är inte vi föräldrar som gärna tar på oss att «hjälpa» våra barn att sammanställa deras nya Legopaket? Även vuxna har massor att vinna på att leka med Lego, det kan absolut fungera som en sorts terapi och avslappning.

Legofilmen

Lego släpper år 2014 en ny Legofilm i 3D och man väntar sig att det redan väletablerade intresset för Lego kommer att öka ytterligare. Med tanke på sin hållbarhet och förmåga att användas om och om igen i nya, oändliga formationer så är Lego som leksak en fantastisk gåva att både ge och få. Billigt Lego finns alltid att tillgå eftersom nytt Lego hela tiden dyker upp i leksaksaffärerna.