• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Alga

Algas spel har spelats i årtionden, och älskats av generationer. Hos oss här på Leksaker.se hittar du flera av Algas klassiker, men även nyare titlar och uppdaterade versioner av äldre spel. Algas spel är roliga för hela familjen, och varje spelkartong innehåller många skratt och härliga stunder!

Alga

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Alga – en nästan hundraårig gigant på spelmarknaden

Speltillverkaren Algas historia tog sin början redan 1917, då företaget grundades i Stockholm. Namnet kommer från en sammanslagning av namnen på de två grundarnas fruar, Anna Lundquist och Anna Gahd. Under de första åren tillverkade man dock inga spel, utan bara kontorsmaterial och vykort. Först år 1938 sadlade man om, och började tillverkningen av olika typer av spel.

Sedan dess har Alga producerat, översatt och lanserat många av de mest klassiska bräd- och sällskapsspelen. Kartongerna till klassiker som Yatzy, Risk, Cluedo och Den försvunna diamanten har alla, vid något tillfälle, prytts av Algas logotyp och namn. Företaget har även släppt ett flertal tidlösa klassiker, som till exempel Schack, Backgammon och Kalaha.

Alga släpper hela tiden nya speltitlar, samtidigt som man vårdar de klassiska varumärkena. Förutom spel har man även ett stort antal vetenskapskit under namnet "Science". Med dessa kit kan barnen utforska världen omkring dem på ett roligt sätt, samtidigt som såväl kreativiteten som kunskaperna i bland annat teknik och naturvetenskap utvecklas. Även många vuxna tycker att det är roligt att utföra experiment av olika slag.

Alga producerar även spel på danska och norska. Förutom bräd- och sällskapsspel finns det gott om utomhusspel i Algas sortiment.

Vi på Leksaker.se ser värdet i spelandet. Det handlar om mer än bara att vinna – spelandet är en social aktivitet som främjar relationerna mellan barn och föräldrar, men även mellan syskon och kompisar. Att spela spel kan även vara nyttigt för kreativiteten och det logiska tänkandet. Vidare främjas barnets "taktiska" tänk, och i rollen som spelare lär det sig att tänka i flera steg och dra slutsatser om vad som sker på spelbrädet. Dessutom är det väldigt roligt att spela spel, oavsett hur gammal spelaren är.