• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Alfons Åberg

Böckerna om Alfons Åberg har sedan 1972 kommit att läsas och älskas av hundratusentals barn och vuxna. Historierna om den finurlige och lite busige pojken Alfons Åberg är moderna klassiker som hela tiden hittar nya fans. I vårt sortiment finns flera produkter baserade på Alfons och hans värld.

Alfons Åberg

4 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

4 Produkter

Till toppen av sidan

4 Produkter

Set Descending Direction
Produkter / sida

Grid  Lista 

4 Produkter

Till toppen av sidan
 

Moderna klassiker

Första boken om Alfons Åberg, "God natt, Alfons Åberg", utkom 1972, och blev snabbt mycket populär. Det dröjde inte länge innan den första av många uppföljare publicerades, och i skrivande stund figurerar Alfons i ett 20-tal böcker. Alla böcker har skrivits och illustrerats av Alfons "mamma", Gunilla Bergström.

Alfons bor i ett höghus i en svensk stad, tillsammans med sin piprökande pappa. Någon mamma är det aldrig tal om, men förutom pappan figurerar även en farmor, och en faster vid namn Fiffi, samt Alfons bästis Milla. Emellanåt dyker också låtsaskompisen Mållgan upp. Tillsammans med dessa figurer leker, busar och filosoferar Alfons, och inte sällan har historierna ett sedelärande inslag av något slag.

Alfons Åberg är en av de absolut populäraste barnboksfigurerna i Sverige, med viss konkurrens från Astrid Lindgrens lika älskade karaktärer. Det är såklart svårt att mäta det sentimentala värdet hos en figur eller bok, men det finns ändå siffror som vittnar om hur populära och omtyckta böckerna är: bara i Sverige har Alfons-böckerna sålt i över 4 miljoner exemplar, och nästan lika många på andra språk. Alfons Åberg är nämligen mer än ett svenskt fenomen – han är en internationell succé som översatts till mer än 30 olika språk. Flera av historierna har även filmatiserats. Skådespelaren Björn Gustavsson har ofta agerat berättare i dessa filmer. Så sent som 2012 kom även en animerad långfilm om Alfons.

Utöver böckerna finns även gott om Alfonsprylar på marknaden. Ryggsäckar, dockor baserade på figurerna, cd-skivor, spel och pussel – så pass populära filurer som Alfons Åberg dyker ofta upp i alla möjliga sammanhang. Vi på Leksaker.se älskar Gunilla Bergströms historier, och vi är mycket stolt över Alfonsprodukterna i vårt sortiment.