• Fri frakt över 1000 kr
  • Leverans 1-3 dagar
  • Öppet Köp
  • Bonus på allt
  • Frågor? [email protected]

Leksaker.seLeksaker.se

Adventskalendrar

Vilken överraskning väntar bakom dagens lucka? Med en spännande julkalender blir nedräkningen till julafton ett extra magiskt och förväntansfullt ögonblick för barnen.

Hitta julkalendrar från flera olika varumärken och med olika teman.

Adventskalendrar

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
 

Öppna alla 24 luckor fram till Julafton!

Att ha en advents- eller som det också heter julkalender är en gammal tradition som egentligen kommer från Tyskland. På 1880-talet ville en mamma göra väntandet till julafton lite enklare för sin son och pysslade fram en kartong med 24 öppningar. Bakom varje lucka fanns det en liten kaka som sonen fick äta. Sonen skulle sedan, i minnet av sin barndom, skapa de första adventskalendrarna.

Till Sverige kom den första adventskalendern i papper i 1934 med fina illustrationer av sagofigurer bakom varje lucka och sedan dess har det funnits många olika varianter av själva adventskalendern. Nuförtiden finns det många som innehåller choklad eller en leksak bakom luckorna.

Och eftersom det just finns så många varianter, så finns det också många olika kalendrar med olika leksaker från många varumärken! Allt från LEGO till Paw Patrol eller Schleich. Och självklart kan du här på Leksaker.se välja den som passar dig bäst för att fylla dagarna av längtan efter julafton med glädje!